7 Δοκιμασμένα Κόλπα που θα Κάνουν τα Παλιά Παπούτσια σας, να Δείχνουν σας Καινούρια

7 Δοκιμασμένα Κόλπα που θα Κάνουν τα Παλιά Παπούτσια σας, να Δείχνουν σας Καινούρια

Διαφ.
Loading...

Μετά από μια αναθεώρηση της ντουλάπας μου συνειδητοποίησα ότι πρέπει να σώσω τα παπούτσια μου. Η σκέψη ότι θα έπρεπε να τους πω αντίο ήταν ανυπόφορη. Αλλά το κόστος για στεγνό καθάρισμα ήταν επίσης αφόρητο. Γι ‘αυτό ήξερα ότι ήταν μια καλή στιγμή για κάποια life hacks!

Ελέγξαμε κάποια κόλπα για σας και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία της διάσωσης των παπουτσιών. Υπάρχει επίσης ένα μπόνους για εσάς στο τέλος του άρθρου!

1. Χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακά μαντηλάκια για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας.

Τα δερμάτινα παπούτσια μπορούν να πλυθούν με το χέρι και πολύ προσεκτικά. Αφού πλύνετε τη σόλα, χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακά μαντηλάκια και καθαρίστε σε κάθε παπούτσι τις λεπτομέρειες καλά. Θα σας βοηθήσει να τα απολυμάνετε προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία αποθήκευσης.

Πρέπει να πω ότι αφού καθάρισα τα παπούτσια με μαντηλάκια, φαίνονταν ήδη πολύ καλύτερα.

2. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να κάνετε εκ νέου τα παπούτσια σας λευκά.

Αυτό ήταν ένα θαύμα! Δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα, αλλά η μαγειρική σόδα λειτουργεί πραγματικά. Θα πρέπει να συνδυάσετε 2 κουταλάκια μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Τρίψτε τα παπούτσια με αυτό το μείγμα χρησιμοποιώντας μια μαλακή οδοντόβουρτσα και αφήστε τα για 30 λεπτά.

Αποφάσισα να το ρισκάρω και να τα αφήσω για 2 ώρες. Και λεπτό με το λεπτό τα παπούτσια γίνονταν όλο και πιο λευκά.

3. Χρησιμοποιήστε χαρτί υγείας για να στεγνώσετε τα παπούτσια σας.Μετά το πλύσιμο των παπουτσιών σας μπορεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του πώς να τα στεγνώσετε σωστά χωρίς κίτρινους λεκέδες. Ένα καλό κόλπο μπορεί να είναι η χρήση εφημερίδων. Αλλά αποφάσισα να προχωρήσω περισσότερο και να χρησιμοποιήσω λευκό χαρτί υγείας, επειδή δεν αφήνει κανένα σημάδι από το μελάνι. Επιπλέον, είναι εύκολο να επαναφέρετε τα παπούτσια στο σωστό σχήμα, γεμίζοντάς τα με μαλακό χαρτί.

4. Τρίψτε το σουέντ δέρμα με μια γόμα για να απαλλαγείτε από σημάδια.

5. Αναμείξτε μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι για να κάνετε τις σόλες λευκές.

Το πρόβλημα με ορισμένα αθλητικά παπούτσια είναι ότι οι σόλες τους είναι ραβδωτές και όλη η βρωμιά και η σκόνη συσσωρεύεται, γεγονός που κάνει τη σόλα να φαίνεται κίτρινη. Το κόλπο με την οδοντόκρεμα δεν με βοήθησε, γι ‘αυτό αποφάσισα ότι χρειάστηκε κάτι καλύτερο.

Πρέπει να συνδυάσετε 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι. Στη συνέχεια τρίψτε τη σόλα με αυτό το μείγμα χρησιμοποιώντας μια μαλακή οδοντόβουρτσα και αφήστε για 15-30 λεπτά.

Το αποτέλεσμα με έκανε ευτυχισμένη.

6. Χρησιμοποιήστε αφαιρετικό νυχιών για να απαλλαγείτε από σκούρες γρατσουνιές στα δερμάτινα παπούτσια.Αυτή η μέθοδος λειτουργεί πραγματικά. Απλά να το κάνετε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην ξεβάψετε το χρώμα!

Οι σκούρες γρατσουνιές στα παπούτσια σας μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας ασετόν. Απλά ποτίστε ένα κομμάτι βαμβάκι με ασετόν και πιέστε προσεκτικά κάθε γρατσουνιά. Μην τρίβετε.

Με βοήθησε με πολλές μικρές γρατσουνιές, αλλά δεν μπόρεσα να σώσω μια σκισμένη περιοχή εντελώς. Όμως, η διαφορά είναι ορατή.

7. Το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας θα σας βοηθήσουν να συντηρήσετε τα δερμάτινα παπούτσια.

Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο στο τέλος, αφού ολοκληρωθεί η αποκατάσταση. Τα παπούτσια σας θα γυαλίζουν!

Βρέξτε μια μαλακή πετσέτα ή ένα βαμβάκι με λάδι. Χρησιμοποίησα λάδι καρύδας. Εφαρμόστε σε μικρές κυκλικές κινήσεις και τρίψτε προσεκτικά το δέρμα σε όλη το παπούτσι.

Μπόνους: Προετοιμαστείτε καλά για να επαναφέρετε τα παπούτσια σας.

Λίγο πριν καθαρίσετε τα παπούτσια σας, ετοιμάστε όλα τα απαραίτητα υλικά και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε γάντια για να μην βλάψετε το δέρμα σας. Ελέγξτε τα παπούτσια πριν δοκιμάσετε κάποιο από τα παραπάνω κόλπα. Ορισμένα παπούτσια δεν πρέπει να πλυθούν, ή η ίδια μέθοδος μπορεί να σώσει τα δερμάτινα παπούτσια, αλλά να προκαλέσει ζημιά στα σουέντ.


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...